Telenor podržao turnir u Pljevljima ''Baci drogu u koš''

Share this:

Menu
O KOMPANIJI NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR PODRŽAO TURNIR U PLJEVLJIMA ''BACI DROGU U KOŠ''

Share this:

NAZAD
 
Cetvrti nocni turnir ''Baci drogu u koš'' se ove godine održava od 3. do 6. avgusta, kada ce na terenima Gimnazije u Pljevljima biti organizovane košarkaške utakmice, ali i takmicenja u šutiranju trojki i za najmlade šutiranje slobodni bacanja. Prva dva dana turnir ce poceti u 18h, a posljednjeg dana u 17h. Glavni promoter turnira je Slavko Vraneš.
 
Organizatori cetvrtog turnira ''Baci drogu u koš'' isticu da je ''jedino rješenje za sprjecavanje narkomanije primarna prevencija koja se sprovodi u lokalnoj sredini, a ucestvovanjem svih gradana. Za sve to, neophodni su dobro isplanirani edukativni programi, kulturne i sportske manifestacije, promovisanje zdravih stilova života medu omladinom, dobra saradnja državnih organa, humanitarnih organizacija i društveno odgovornih kompanija.''. Upravo zbog ovoga, Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti u opštini Pljevlja sprovodi odredene mjere prevencije: izradila je vodic za roditelje, brošuru za narkomaniju, brošuru za alkoholizam, reprezentativni materijal u obliku stripa – koje ce biti podijeljene ucesnicima turnira, gostima, sponzorima i medijima, a uz pomoc i ucešce gradana, edukativnim, sportskim i kulturnim manifestacijama smatra da ce donekle sprijeciti nastajanje i širenje bolesti.
 
Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije, turnira ‘’BACI DROGU U KOŠ’’ je Opština Pljevlja, odnosno Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti, Služba za sport i rekreaciju pri Sekretarijatu za društvene djelatnosti opštine i NVO „Sport za sve“.
 
Telenor ce clanovima najbolje ekipe, najboljem izvodacu slobodnih bacanja i najboljem izvodacu trojki dodijeliti po mobilni telefon, dok ce publici biti dijeljene Telenor torbe i SIM kartice.